Benvingut a l'Associació de Comerciants de Creu Coberta
Català  |  Castellano
[ Recuperar Contrasenya ]
Estàs a: Inici  |  Història de l'Associació
Empreses Associades
 

Història de l'Associació

CREU COBERTA, AHIR

El petit barri d’Hostafrancs va ser durant uns anys tan important com una frontera i va tenir l’orgull de figurar entre les zones més dinàmiques d’una Barcelona que mantenia una expansió constant. Des d’aquells dies llunyans en què un “hostal franc” va obrir les portes gràcies a la tenacitat d’un veí de la Segarra i una fàbrica tèxtil amb el nom impressionant de l’Espanya industrial es va instal·lar en aquest territori, els anys i l’evolució de la ciutat han traslladat Hostafrancs de la perifèria a un dels centres de la nova Barcelona.

Com entrada a Barcelona, va tenir l’honor d’acollir sota la Creu Coberta milers de visitants il·lustres que hi arribaven a través del Baix Llobregat. Allà els rebien els consellers de la ciutat, que consideraven aquest punt que ja existia des del segle XIV, com la veritable porta d accés a la ciutat Comtal. Era una època en la qual la febre de l’asfalt i la indústria afectaven les poques i modestes construccions que hi havia.

Va ser un habitant de la localitat d’Hostafrancs de Sió qui va fer donar el primer tomb comercial a un barri que arribaria a comptar amb una de les avingudes més comercials d’Europa, la Creu Coberta, focus de botigues i activitat.

CREU COBERTA, AVUI

Creu Coberta junt amb Sants formen el carrer comercial més llarg d´ Europa, els 4 quilometres que van des de la Plaça d’Espanya fins a la carretera de Collblanc amb més de 650 botigues, la Seu del Districte, dos mercats municipals, nombrosos establiments de restauració y altres serveis com oficines bancàries, biblioteques o centres cívics.

L’Eix està format per las associacions de comerciants de Creu Coberta y Sants Establiments Units. Cada una d’aquestes entitats realitza accions de dinamització comercial de forma individual, però les més importants i les de caràcter general les fem plegats.

 
 

DESTACATS

COL·LABORACIONS

  • Catalunya Comerç
  • Ajuntament de Barcelona

ELS NOSTRES SOCIS

Fundació Barcelona Comerç Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya Facebook Twitter Blog Youtube
© Associació de Comerciants de Creu Coberta, 2020. Tots els drets reservats  |  Nota Legal  |  Mapa Web  |  Contactar  |  RSS
disseny: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat