Creu Coberta, primer eix comercial en tenir un desfibrilador

L’Associació de Comerciants Creu Coberta ha estrenat en la darrera Fira Medieval un desfibril·lador, amb el que Creu Coberta es converteix en el primer eix comercial de la ciutat de Barcelona que compta amb un aparell d’aquestes característiques en propietat. Així doncs, els clients del nostre eix són els primers que es troben cardio-protegits, en un eix comercial al descobert de Barcelona. 
 
Tot i que, per fortuna, no ha calgut estrenar-lo en aquesta darrera Fira Medieval, les mesures de primers auxilis són obligatòries en esdeveniments d’aquesta magnitud, amb les normatives actuals. Tot i això, els canvis són progressius i fins ara no s’havia implementat l’ús d’aquest aparell, que ha estat possible gràcies a l’acord amb Actua Garraf, una empresa que es dedica a aquest sector des de fa un temps.
 
L’aparell es va col·locar a una carpa central de l’empresa Actua Garraf, durant la fira, i se situarà a la seu de l’associació (c. Callao 9) de forma permanent. Aquesta empresa va ser creada el 2010 per dos professionals de l’emergència pre-hospitalària amb demostrada experiència en diversos sistemes, i que compta actualment amb un equip docent i operatiu format per infermers, psicòlegs, educadors socials, tècnics en emergències, etc. Serà també l’empresa d’assegurar la formació dels membres de la junta de Creu Coberta per al bon ús i maneig de l’aparell DEA.
Perquè un desfibrilador a l’eix?
 
Creu Coberta és una associació compromesa amb els clients i els veïns del nostre entorn. Per això hem estat pioners en diversos projectes de civisme, neteja, dinamització comercial, promoció cultural, conscienciació ciutadana, i ara també en protecció de la salut dels consumidors i dels clients.
 
Què és la desfibril·lació?
 
La desfibril·lació és el tractament d’elecció de les arítmies cardíaques potencialment mortals: la fibril·lació ventricular i la taquicàrdia ventricular sense pols. La desfibril·lació consisteix en emetre un impuls de corrent continu (amb un dispositiu anomenat desfibril·lador) al cor, d’una intensitat suficient per a despolaritzar simultàniament totes les cèl·lules miocàrdiques, podent reprendre aquestes (sinó estan molt malmeses) el seu ritme sinusal normal, o un altre d’eficaç.
 
Els desfibril·ladors poden ser externs, transvenosos, o implantats, en funció del tipus de dispositiu utilitzat o quan sigui necessari. Algunes unitats externes, conegudes com desfibril·ladors externs automàtics (DEA), permeten a més el diagnòstic de les arítmies tractables, de manera que socorristes o persones inexpertes siguin capaces d’utilitzar-los amb èxit.

Comparteix la notícia a les teves xarxes