Creu Coberta s’afegeix a Obrim els carrers

El dissabte 7 de març, a la tarda, serà el dia de passejar i gaudir de l’eix Creu Coberta – carrer de Sants

L’eix Creu Coberta – carrer de Sants se suma per primera vegada a l’‘Obrim carrers’, iniciativa que tanca al trànsit de grans vies de la ciutat durant el primer cap de setmana de cada mes perquè siguin recuperades pels vianants. S’hi faran diverses propostes lúdiques organitzades pels comerciants de tots dos carrers: dansa, activitats infantils, batucada, esports, creativitat, art…

SLOW SHOPPING: Serà, doncs, una oportunitat única per buscar i remenar a les botigues sense haver-se de preocupar pel trànsit. 

‘Obrim carrers’ busca obrir els carrers de Barcelona per “gaudir d’una ciutat més sostenible, amable i acollidora. Lluitem contra la crisi climàtica tornant a la ciutadania uns carrers sense cotxes, fums ni sorolls”. 

L’objectiu de l’Ajuntament, doncs, és aprofitar aquests tancaments de la circulació per recuperar les vies com a espais de passeig i d’oci i realitzar activitats ciutadanes, oferint espai per a la gent gran, els vianants, les entitats i els comerços. 

El tall de trànsit es produirà entre les 16.15 i les 21.45 hores. Les línies 52, D20 i V5 modificaran el seu recorregut passant per Numància i Tarragona. A la línia H10 se suprimirà part del recorregut afectat pel tall de trànsit.

Aquesta activitat per ser l’endemà el Dia internacional de la Dona, també pretén reivindicar amb el Manifest del dia de la dona treballadora a Creu Coberta educació, respecte, formació i oportunitats per assolir les mateixes fites que els homes, sent partícips d’un projecte comú on la vàlua de la dona sigui reconeguda i inviable la violència cap a les dones.

Programa:

Escenari Creu Coberta, cantonada 26 de gener

17.00h Sants 3 Ràdio ens acompanya als carrers oberts

18.00h Batucada

18.10h Acte central. Lectura del Manifest del Dia de la Dona

19.00h Ruta pel comerç històric d’Hostafrancs, a càrrec d’Albert Torras. Trobada a l’escenari a les 19h

Durant la tarda: Lectura poètica amb poetes del Col·lectiu d’Artistes de Sants

 

En el Meeting Point. Durant la tarda: L’Indian Culture Center organitza actes de la cultura índia.

 

Al carrer Creu Coberta, de 17 a 20 h

Tumbones i zona chillout

Taller aquarel·la a càrrec de Mexcat (davant el Meeting Point)

Ràdio Hostafrancs (davant el Meeting Point)

Activitats infantils a càrrec de l’Agrupament Escolta Montserrat Xavier i l’escola de circ La Colombina (entre els carrers Béjar i el Mercat)

Inflable i jocs (davant el Mercat d’Hostafrancs)

Mostra d’Art i taller de pintura per a infants a càrrec del Col·lectiu d’Artistes de Sants (davant el districte)

Comparteix la notícia a les teves xarxes