Nextdoor

Nextdoor l’app de barri més gran del país, ja inunda d’activitat tota la ciutat de Barcelona

Els veïns de Barcelona ja utilitzen Nextdoor per organitzar caminades els diumenges, calçotades populars, fer companyia a gent gran o trobar professora d’anglès

Només 4 mesos han fet falta perquè els veïns de la ciutat detectessin el potencial d’aquesta app que busca recuperar la vida de barri: el comerç local, la relació entre veïns a les escoles, als bars, als centres de salut…

Nextdoor ofereix un espai virtual per compartir notícies o esdeveniments del barri, el contacte de professors particulars, mainaderes, tintoreries, mecànics… Tot i que és una app per a web i mòbil, la seva vocació és que tot el que passi a Nextdoor tingui un impacte a la vida real, als carrers i places del barri.

A més, Nextdoor aporta el seu granet de sorra als problemes locals, on l’esforç per construir una comunitat i un barri més unit, pot ajudar notablement a la felicitat i benestar de tots els veïns.

De fet, l’app va llançar una campanya anomenada, Mi Puerta Está Abierta, per conscienciar a tots els veïns d’un problema contemporani: la soledat no desitjada. Milers de veïns de tot el país es van oferir a passar una estona amb algú del barri: per fer un cafè, sortir a passejar o conversar al carrer. Petits detalls que van tenir un gran impacte als veïnats.

Avui dia, l’app també col·labora amb Amics de la Gent Gran, l’organització sense ànim de lucre que ajuda a persones grans que se senten soles.

A NextDoor hi trobes l’actualitat del que passa al costat de casa teva. Què necessiten o ofereixen els teus veïns? A quines botigues hi trobaras els millors productes? Què hi haurà el cap de setmana prop de casa? Vols opinar sobre el barri i allò que ens preocupa a tots?

NextDoor, amb la participació de tots els teus veïns, és la teva xarxa social de proximitat a la ciutat.

El grup de caminades
La Maite, veïna del barri Parc Joan Miró, va organitzar un grup per a caminades. La primera va tenir tant èxit que han seguit sortint a caminar cada diumenge des d’aleshores. Com diuen ells mateixos: “caminem, parlem i ens ho passem d’allò més bé”. Aquest és un clar exemple de com Nextdoor té un impacte positiu al nostre dia a dia.

Veïns pel càncer
Per la Marató de TV3, una colla de veïns de Nextdoor es van reunir al

Meeting Point de Creu Coberta per donar suport a la causa. Grans i petits van fer una ruta per diferents llocs emblemàtics del barri i van acabar l’activitat amb una xocolatada popular.

Pel·lícula feta íntegrament per veïns
Un veí de Villarroel, Joan Quiles, va utilitzar Nextdoor per llançar una idea: crear una pel·lícula produïda per veïns del barri. Així va conèixer qui seria la guionista, Anna Ridao, i a més de 40 veïns disposats a ajudar: actors, actrius, experts en so, camerògrafs, maquilladors… Són molts els que han volgut apuntar-se a la iniciativa i participar en la pel·lícula que veurà la llum aquest 2019.

Aquestes són només algunes de les històries, però cada dia passen coses a Nextdoor: recomanacions de bars, restaurants i botigues, notícies d’actualitat, el contacte d’un professor particular o d’una mainadera per aquest cap de setmana… Tothom té alguna cosa a dir a Nextdoor i sembla que ningú s’ho vol perdre. Si t’hi vols apuntar només cal que segueixis aquests senzills passos.

  • Descarrega’t l’app gratuïta o entra a Nextdoor.es
  • Registra’t al teu barri, utilitzant el codi: SANTS
  • Gaudeix del teu barri, siguis on siguis!